全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考帮公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解模拟训练(五)

高考英语阅读理解模拟训练(五)

来源:网络 2009-09-03

[标签:高考 阅读 英语]

  高考英语阅读理解模拟训练(五)

  (1)

  Tae kwon do(跆拳道) is the Korean martial(军事的)art of hand-to-hand combat(战斗). Maybe that should really be body-to-body combat because in tae kwon do the whole body must be trained to properly defend and attack.There are some similarities between tae kwon do and other martial arts.

  For example,tae kwon do uses quick straight-line moves which can also be found in Japanese martial arts,but tae kwon do also uses flowing circular moves like the type of moves found in Chinese martial arts.The main difference between tae kwon do and other martial arts is the powerful kicking technique which tae kwon do uses.This is where the name tae kwon do comes from.In Korean,tae means “to kick”,kwon means “to strike with the hand”,and do means “art”.Therefore,tae kwon do can be translated as “the art of kicking and punching”.

  Paintings found on the walls and ceilings of ancient Korean tombs in-dicate that tae kwon do,or something similar to it,has been practiced in Korea since about 50 B.C.Also, records of a specially trained group of young warriors called Hwarang explain how these young men were taught taek kyon(an early form of tae kwon do)along with history,philosophy,ethics,archery,riding,and sword fighting.Members of the Hwarang were also encouraged to travel throughout Korea in order to learn about the people who lived in all regions of the country.This helped spread the practice of taek kyon throughout Korea.Eventually taek kyon,which was practiced for exercise and sport was replaced by subak,another martial art .The purpose of subak was specifically fighting,so members of the military were required to learn it.However,people's interest in subak died out over time.By the 1800s,few Koreans actually practiced subak.After Korea was invaded in 1909,authorities put an end to the practice of all martial arts in the country.In the long run, this ban actually led to increased interest in martial arts,and secret groups began to practice subak again in the Buddhist temples hidden high in the mountains in Korea.After Korea gained its independence again in 1948,interest in many forms of martial arts grew around the country.The Korean Tae Kwon Do Association was formed in 1961,and this was followed by the World Tae Kwon Do Federation in 1973.

  Today,tae kwon do enjoys great popularity around the world.More than 20 million people practice tae kwon do in more than 120 countries. Tae kwon do was also made an official demonstration sport in the 1988 Olympic Games in Seoul,Korea.

  1.Tae kwon do means_____.

  ?A.martial arts            B.the art of kicking and punching

  ?C.taek kyon or subak      D.younger warrior

  2.How is tae kwon do different from other forms of martial arts?

  ?A.The movements are straight.   B.It is practiced by men and women.

  ?C.It uses powerful kicks.        D.The movements are flowing.

  3.What was the Hwarang?

  ?A.A kind of martial arts.          B.A group of warriors.

  ?C.A kind of painting.             D.An early form of tae kwon do.

  4.Where did Koreans practice martial arts after being invaded in 1909?

  ?A.In Buddhist temples.    B.In sports competitions.

  ?C.In special schools.      D.In tunnels.

  5.When was tae kwon do first seen at an Olympic competition?

  ?A.1948.B.1973.C.1961.D.1988.

  (2)

  From the earliest times,man has been interested in art.People have often worked together to collect and save the world's art treasures.

  Fine art treasures from many countries are kept in an art museum called the Louvre in Paris,France.The works of art have been collected by the people of France over many centuries.

  The Louvre has not always been a museum.The first building was a fort(炮台).In 1190,it was the king's castle with high walls and a round tower.It had a moat to keep out his enemies.

  Over the years,the number of buildings around the castle grew.By 1350,the castle was no longer needed as a fort.The Louvre became a palace home for French kings and queens.

  During times of peace,new treasures were brought in.During days of war,many treasures were stolen,and the buildings were damaged.

  When Francis I became king of France in 1515,he brought in artists from many countries.One of the artists was Leonardo da Vinci from Italy.Da Vinci's “Mona Lisa” is the best known painting in the museum today.

  In 1793,the Louvre became a public museum,just as it is now.It is a place where art treasures have been saved for everyone to enjoy.

  6.On the whole,this passage is mainly about____.??? .

  ?A.an art museum called the Louvre

  ?B.an Italian artist named Leonardo da Vinci

  ?C.a king of France named Francis I

  ?D.the best known painting in Louvre

  7.Which of the following is not true?

  ?A.The Louvre used to be a fort a very long time ago.

  ?B.French kings and queens once lived in it.

  ?C.The Louvre was taken by enemies in 1190.

  ?D.Many treasures were brought into the Louvre over the years.

  8.Why is it good for great art to be kept in public museums?

  ?A.It helps people remember who the King of France is.

  ?B.It keeps people out of the palaces.

  ?C.It gives everyone a chance to enjoy good art.

  ?D.It helps people to know who is the greatest artist.

  9.From the passage we know that _____.

  ?A.it is not possible for treasures to be stolen

  ?B.old forts always make the best museums

  ?C.great art should be shared with all the people

  ?D.king Francis I of France brought in artists from an old fort

  10.In the third paragraph the word “moat” probably means_____.

  ?A.a high tower built in former times where soldiers watched out for enemies

  ?B.a long and deep ditch dug round a castle and was usually filled with water

  ?C.a cart pulled by horses on which soldiers fought

  ?D.a long and high wall around castle

  (3)

  Where is that noise coming from? Not sure? Try living with your eyes closed for a few years.

  Blind people are better at locating sounds than people who can see, a new study says, without the benefits of vision the ears seem to work much better.

  Previous studies have shown that blind people are better than others at reaching out and touching the sources of sounds that are close by. Researchers from the University of Montreal wanted to see if blind people were also better at locating sounds that are far away.

  Twenty-three blind people participated in the study. All had been sightless for at least 20 years. Fourteen of them had lost their vision before age 11. the rest went blind after age 16. The experiment also included 10 people who could see but were wearing blind-folds.

  In one task, volunteers had to pick the direction of a sound coming from about 3 metres away. When the sound was in front of them or slightly off center in front, both groups performed equally well.

  When sounds came from the side or the back, however, the blind group performed much better than the blindfolded group. The participants who had been blind since childhood did slightly better than those who lost their sight later.

  Recognizing the locations of distant sounds can be a matter of life-or-death for blind people, say the researchers. Crossing the street, for instance, is much harder when you can’t see the cars coming.

  Still, the researchers were surprised by how well the blind participants did, especially those who went blind after age 16. In another experiment, the scientists also found that parts of the brain that normally deal with visual information became active in locating sound in the people who were blind by age 11. These brain parts didn’t show sound-location activity in the other group of blind people or in the sighted people. The scientists now want to learn more about the working of brains of “late-onset” blind people.

  11. The recent study shows blind people are better at telling ________________.

    A. The sources of loud sounds.          B. the locations of distant sounds

    C. the direction of sharp sounds         D. the distance of a sound in front of them

  12. Which would be a proper title for the passage?

    A. A Research on Blind People         B. Where is That Noise Coming from?

    C. Hearing Better in the Dark          D. What If Living Without Your Eyes?

  13. If people were asked to tell the direction of a sound from the side, who would perform best?

    A. Those who are blind.               B. Those who have gone blind since children.

    C. Those who went blind at age 16.      D. Those who are blindfolded.

  14. Which of the following is true according to the passage?

    A. Whether to be able to locate the sounds can be of vital importance for the blind.

    B. All the volunteers in the experiment are sightless.

    C. All the participants did equally well when picking sounds from whatever direction.

    D. The later people become blind, the better they can perform in telling the direction of sounds.

  15. What do we know about that parts of brain dealing with visual information are active in locating sounds?

    A. This happens in almost all the testers.

    B. This only occurs in the people who were blind after age 16.

    C. It remains nothing new to the scientists any more.

    D. It remains a mystery why it is so.

  答案与解析

  1.B

  参阅第二段最后一句。

  2.C

  参阅第二段“The main difference between tae kwon do and other martial arts is the powerful kicking technique which tae kwon do uses.”。

  3.B

  参阅第三段第二句。

  4.A

  由第三段“……secret groups began to practice subak again in the Buddhist temples ……”.可知正确答案为A。

  5.D

  由最后一句可知1998年进入奥运会。

  6.A

  通读全文概括得知,全文讲一家博物馆的发展历史。

  7.C

  参阅第三段,1190年此馆为国王的城堡,故答案为C。

  8.C

  由最后一句可知这里保存了很多艺术品,人们可以去欣赏。

  9.C

  参阅开头和最后一段,可知答案为C。

  10.B

  参阅第三段倒数第二句,“moat”并非“walls” 和“tower”,推测为护城河。

  11. B

  根据文章第二段判断,盲人在辨别声音的位置方面比常人更敏感。

  12. C

  选项C最能说明本篇文章的意思。

  13. B

  根据文章中提到的实验结果判断,应该是童年时代就成为盲人的辨别声音方向的能力最强。

  14. A

  根据文章倒数第二段第一句可以判断能否判断声音方位对盲人来说是生死攸关的一种能力。

  15. D

  根据文章的最后一段,题干中所陈述的现象只是发生在11岁就失明的人群中,而且并没有任何根据证明科学家已经了解其原因。

只给高中生用的高考APP,家长请止步!

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

百科词条:高考 阅读 英语

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×