全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考网公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解模拟训练[四]

高考英语阅读理解模拟训练[四]

来源:网络 2009-09-03 16:15:21

[标签:高考 阅读 英语]

  A

  YOU don’t need millions to be happy. In fact, at The Happiness Institute in Australia, a couple of hundred dollars may be enough.

  The institute opened its doors last year, and, since then, men and women of all ages have been paying A$200 an hour (US$140) for lessons on how to feel great.

  “You can actually increase your happiness levels. That’s what we teach,” said Timothy Sharp, founder of the institute.

  Experts say that only about 15 per cent of happiness comes from income, assets and other financial factors. As much as 85 per cent comes from things such as attitude, life control and relationships.

  Most of us are significantly better off financially than our parents and grandparents, but happiness levels haven’t changed to reflect that.

  Studies show that once the basic needs of shelter and food are met, additional wealth adds very little to happiness.

  Many decades ago, the “sage of Baltimore, Maryland”, editor HL Mencken, defined wealth as earning US$100 more than your “wife’s sister’s husband.”

  Behavioral economists now say part of the reason we are richer but not happier is because we compare ourselves to people better off materially.

  “The argument is that if you want to be happy there’s a very simple thing you can do: Compare yourself to people who are less well off than you — poorer, smaller house, car,” said Sharp.

  The Happiness Institute aims to show you how to overcome these unhappiness factors by focusing on “more than just your bank account.”

  “If I compare myself to Bill Gates then I’m always going to be down,” said Sharp.

  A better thing to compare with, he said, might be Kerry Packer, Australia’s richest person who has had a kidney transplant and heart surgery in recent years.

  1. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

    A. You can increase your happiness levels by attending the classes at the Happiness Institute.

    B. Most of us are happier than our parents or grandparents since we earn more.

    C. Earning US$ 100 more than your wife’s sister’s husband if you want to be happy.

    D. Both Bill Gates and Kerry Packer are examples of those who are extremely rich but obviously unhappy.

  2. The underlined phrase has the same meaning as the word _______.

    A. healthy  B. unhealthy  C. free  D. wealthy

  3. The author wrote the passage to tell us _______.

    A. happiness is everything

    B. wealth is the foundation of happiness

    C. have fun at the Happiness Institute

    D. money doesn’t always mean happiness

  B

  Many people in the United States like eggs for breakfast. There are many different ways to cook eggs. One of the most common kinds of eggs for breakfast is scrambled eggs. In addition, this is one of the easiest dishes to cook. Read this recipe(秘法)for scrambled eggs and you will see how easy it is.

Scrambled Eggs
 Utensils   Ingredients

a frying pan?
a spatula(刮勺)?
1 tea spoon
a fork or spoon
a small bowl

Eggs
2 tablespoons of milk or butter
salt?
pepper(胡椒)?

  Steps: ?

  1) Melt the butter in a frying pan over medium(适中的)heat. ?

  2) In a small bowl, mix the eggs and the milk. Use the fork (or the spoon)to mix these well. ?

  3) Pour this mixture into the pan. ?

  4) Stir the eggs from time to time with the spatula. Continue until the eggs are no longer liquid.?

  5) Add salt and pepper, Add a little or a lot, as you like. ?

  4. For this recipe, you do not need __________. ?

   A. a knife  B. a spatula  C. a bowl  D. a fork?

  5. Which of these steps comes first?

   A. Stir the eggs with the spatula. ?     B. Eat the eggs for breakfast. ?

   C. Add salt and pepper. ?            D. Mix the eggs and the milk. ?

  6. Which of these words means “to change from solid to liquid”??

   A. pour           B. stir            C. melt          D. scramble?

  7. Read the recipe again, in which of the five steps do you scramble the eggs?

   A. Step 2        B. Step 3          C. Step 4        D. Step 5

  C

  Every day we go to school and listen to the teacher, and the teacher will ask us some

  questions. Sometimes, the classmates will ask for your opinions of the work of the class. When you are telling others in the class what you have found out about these topics, remember that they must be able to hear what you are saying. You are not taking part in a family conversation or having a chat with friends—you are in a slightly unnatural situation where a large group of people will remain silent, waiting to hear what you have to say. You must speak so that they can hear you—loudly enough and clearly enough but without trying to shout or appearing to force yourself.

  Remember, too, that it is the same if you are called to an interview whether it is with a professor of your school or a government official who might meet you. The person you are seeing will try to put you at your ease (not worried) but the situation is somewhat different from that of an ordinary conversation. You must take special care that you can be heard.

  8. When you speak to the class, you should speak ________.

     A. as slowly as possible     B. in a low voice    C. loudly          D. forcefully

  9. Usually, when you speak to the class, the class is ________.

     A. noisy                 B. quiet            C. having a rest    D. serious

  10. The situation in the class is _________that in your house.

     A. not very different from               B. sometimes the same as

     C. sometimes not the same as            D. not the same as

  11. If you are having a conversation with an official, the most important thing for you is____.

     A. to show your ability                  B. to be very gentle

     C. to make sure that you can be heard      D. to put the official at ease

  12. The main idea of this passage is _______.

  A. that we should talk in different ways in different situations

  B. that we must speak loudly

  C. that we must keep silent at any time

  D. that we must talk with the class

  D

  The first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didn’t know. I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled, little old lady beaming up at me with a smile that lit up her entire being.

  She said, “Hi, girl! My name is Rose. I’m 87 years old. Can I give you a hug?”

  I laughed and enthusiastically(热情地)responded, “Of course you may!” and she gave me a giant squeeze.

  “Why are you in college at such a young, innocent age?” I asked. She jokingly replied, “I’m here to meet a rich husband, get married, have a couple of children, and then retire and travel!”

  “No seriously,” I said. I was curious what may have motivated her to be taking on this challenge at her age.

  “I always dreamed of having a college education and now I’m getting one!” she told me.

  Over the course of the year, Rose became a campus icon and she easily made friends wherever she went. She loved to dress up and she reveled in the attention bestowed upon her from the other students. She was living it up.

  At the end of the semester we invited Rose to speak at our football banquet. I’ll never forget what she taught us.

  “We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. There are only two secrets to staying young, being happy, and achieving success. You have to laugh and find humor everyday. You’ve got to have a dream. When you lose your dreams, you die!” she said.

  “There is a huge difference between growing older and growing up. If you are nineteen years old and lie in bed for one full year and don’t do one productive thing, you will turn 20 years older. If I am 87 years old, and stay in bed for a year, and never do anything, I will turn 88. Anybody can grow older. But every minute counts for young men,” she added.

  “The idea is to grow up by always finding the opportunity in change. Have no regrets. The elderly usually don’t have regrets for what we did, but rather for things we did not do. The only people who fear death are those with regrets.”

  She concluded her speech by courageously singing “The Song of Rose”. She challenged each of us to study the lyrics(歌词)and live them out in our daily lives.

  At the year’s end, Rose finished the college degree she had begun all those years ago. One week after graduation Rose died peacefully in her sleep.

  13. Rose made herself known to the author in a ______ manner.

    A. serious  B. cold  C. humorous  D. crazy

  14. From the information provided in the passage, we know ______.

  A. Rose finished the college degree within a year

  B. Rose did realize her dream of meeting a rich husband and getting married through college education

  C. Rose enjoyed her campus life very much

  D. Rose grew so old that she stopped playing

  15. Rose delivered the speech ______.

    A. at the graduation                               B. which she prepared carefully

    C. ended with “The Song of Rose”                   D. to challenge all the other speakers

  16. According to her speech, ______.

    A. whenever you have a dream, you succeed          

  B. all people don’t grow up while growing older

    C. Rose usually regretted having done something

  D. a nine-year-old is as old as a 87-year-old if he doesn’t do anything

  E

  Herds of zebra, impala and giraffe from South Africa’s Kruger Park found a new home as part of the Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP) wildlife relocation project.

  About 1,000 animals, from the large blue wildebeest to the stocky warthog, have been relocated to the park straddling South African, Mozambican and Zimbabwean territory.

  The game from South Africa arrived in the Massingir area of Mozambique’s southern Maputo province after a one-and-a-half-hour trip by truck.

  South African National Parks chief executive Mavuso Msimang and the Peace Parks Foundation officially handed over the animals to Mozambican representatives.

  “This project is not only about the management of an ecosystem, but also about community empowerment and tourism,” Msimang said.

  Border fences are coming down with the establishment of the park, which will be the world’s biggest game reserve, to allow elephants and other herds to follow ancient migration routes.

  The park, due to be officially opened next year, will be bigger than the Netherlands, covering some 38,600 square kilometers(15,440 square miles).

  Under a three-year plan, about 6,000 animals are to be moved into the area, where wildlife was decimated(大批杀害)during Mozambique’s 25-year civil war.

  African Wildlife Foundation community development officer Jeremiah Machavi said 62 communities living in the area would be affected by the establishment of Transfrontier Park. Tourists will be able to travel across international boundaries in the park without having to show their passports.

  The relocation process started in October last year when about 30 elephants were released into the park.

  17. ______ is being established to relocate some African animals.

    A. Kruger Park     B. GLTP 

    C. South African National Park  D. African wildlife Foundation

  18. How many more animals will be taken to Transfrontier Park?

    A. about 1,000  B. about 6,000  C about 5,000  D. about 7,000

  19. What will not be affected by the establishment of GLTP?

    A. the ecosystem and tourism  B. tourism and communities

    C. international boundaries   D. African wildlife

  20. From the passage we can conclude that ______.

    A. the herds of animals mentioned in the first paragraph were the first to be taken to the park

    B. the Great Limpopo Transfrontier is located in Mozambique

    C. no border fences will be seen inside the park so that animals can migrate

    D. the Netherlands is the second largest reserve

  阅读:(A).ADD  (B) ADCC  (C)CBDCA  (D) CCCB (E) BCCC

  1.细节判断题。根据第三小节中的You can actually increase your happiness levels. That’s what we teach可知A项正确。B项与文章的提供的信息正好相反,C项是形象化的说明,并非真实条件与结果,D项中关于Bill Gates的说法是文章所没有说明的。

  2.词义猜测题。根据句子people who are less well off than you — poorer, smaller house, car,以及前文出现的比较级better off financially/ materially,可知是指“富有”。

  3.主旨归纳题。本文讲述金钱与幸福之间的关系,只有D项最能体现文章的中心。

  13.细节考查题。从文中对他们相识的场景的描写,尤其是She jokingly replied,可知气氛是热情幽默的。

  14.细节判断题。从第七小节的描述来看,C项才是正确答案。

  15.细节判断题。由She concluded her speech by courageously singing “The Song of Rose”.可知C项正确。

  16.句意理解题。A、C、D项都与文中的观点有出入,只有B项的说法符合本文第四小节所陈述的观点。

  17.细节题。从第一小节可看出是把这些动物迁往一个wildlife relocation project,名叫the Great Limpopo Transfrontier Park (GLTP)。

  18.细节计算题。从第二小节可知有1,000只动物,而倒数第三小节说Under a three-year plan, about 6,000 animals are to be moved into the area,因此还有大概5,000只动物。

  19.句意理解题。第二小节中the park straddling South African, Mozambican and Zimbabwean territory可见这个park跨越几个国家,但这些国家的边界不变,只是游客在园中游玩时,无需出示过境护照,Tourists will be able to travel across international boundaries in the park without having to show their passports。

  20.细节判断题。从Border fences are coming down with the establishment of the park…to allow elephants and other herds to follow ancient migration routes。

 

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×