全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考帮公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 同学帮APP
    同学帮

    同学帮APP

    中学生考试升学必备

    iPhone Android

    高考

    面包校园APP

    大学生必备APP

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解模拟训练[三]

高考英语阅读理解模拟训练[三]

来源:网络 2009-09-03

[标签:高考 阅读 英语]

  (1)

  Any diet on which you eat fewer calories than you need to get through the day — like an 800-calorie-per-day diet can be dangerous. Diets that don't allow any fat also can be bad for you. Everyone needs a certain amount of fat in their diet — up to 30% of total calories — so no one should eat a completely fat-free diet.

  Don't have diets that restrict (限制)certain food groups, either. A diet that requires you to say no to bread or pasta or allows you to eat only fruit is unhealthy. You won't get the vitamins and minerals you need. And although you may lose weight, you'll probably gain it back as soon as you start eating normally again.

  Some people start dieting because they think all the problems in their lives are because of weight. Others have an area of their lives that they can't control, like an alcoholic parent, so they focus on something they can control — their exercise and food intake.

  People who diet may get lots of praise from friends and family when they start losing pounds, which makes them feel good. But eventually a person reaches a weight level — and doesn't lose as much weight as before because the body is trying to keep a healthy weight, so they aren't any happier.

  Some people may find it hard to control their eating, so they stick with an extreme diet for a little while, but then eat tons of food. Feeling guilty about the binge, they use laxatives(泻药). Eating too little to maintain a healthy weight or eating only to throw up the calories are both eating disorders, which are harmful to a person's health.

  1. Which is not the result of restricting certain food groups?

    A. lose weight for a short period          B. unhealthy  

    C. short of nutrition                     D. hungry

  2. The reasons why some people start and keep dieting DON’T include__________.

    A. They think their trouble comes from their weight.

    B. They have an alcoholic parent.

    C. Other people’s praise when they lose some weight.

    D. There is something they can’t control except food intake.

  3. The underlined phrase in the last paragraph refers to _________.

    A. a fat-free diet               B. a special diet   

    C. eating too much             D. eating too little

  4. Which of the following statements is true?

    A. A person needs about 800 calories each day.

    B. A person who doesn’t eat bread is unhealthy.

    C. An improper diet may cause eating disorder.

    D. Fat takes up the most part of calories inside body.

  5. According to the passage, when people want to lose weight, they should_________.

    A. avoid eating some food that can lead to being fat   B. control their eating amount and times

    C. have a healthy and balanced diet                D. throw up some of what they eat  

  【答案解析】

  1. D

  本题为细节题。根据文中第二段内容可知答案为D项。根据文中内容可知不吃某些种类的食品(是因为这些食物容易导致发胖,所以用其它食品代替)并不会导致饥饿。

  2. B

  本题为细节题。文中第三段提到了一些人们开始减肥的原因,第四段又提到当他们减掉某些体重时会得到朋友和家人的赞扬,使他们感觉很好,因此会坚持一段时间。而B项所叙述内容只是用来列举某些人生活中有一些无法控制的事情,并不是他们减肥的原因。

  3. D

  本题为词义猜测题。根据本句后面的but then eat tons of food以及最后一句中的Eating too little to maintain a healthy weight可知答案为D项。

  4. C

  本题为细节判断题。从文中第一段可知人体每天所需要的能量要多于800卡路里,可知A项错误;再者该段说明脂肪占人体所消耗能量的30%,并没有说明所占数量最大,因此可排除D项;另外根据第二段可知面包只是属于某种类别的食物,因此B项叙述错误;根据最后一段可知正确答案为C项。

  5. C

  本题为主旨大意概括题。根据全文内容可知即使减肥,为了身体所需也必须做到健康均衡饮食。因此正确答案为C项。

  (2)

  Arts and culture is lived and breathed in every corner of Canada. Due to a racial and immigrant (移民)population the variety and richness of art and sports is very evident.

  Since the Second World War, Canada has produced an impressive amount of writing. From novels to poetry, the selection is wide. Native writers are also becoming better known across Canada in recent years.

  Musicians are reaching a higher level of recognition in the world music scene. Everything from Country to Pop, Classical to Heavy Rock can be found across Canada and across the globe performed by Canadian artists.

  Film Crew in Canada The National Film Board is the primary producer of movies in Canada. However, many Hollywood studios are turning to Canada as a source for locations and as an alternative to the more expensive USA. Many well known actors, directors, screen writers and movies come from Canada and often scoop awards for their work.

  French art was the first to appear in Canada along the St Lawrence in and around Quebec. Since then the volume of art and artists has increased. Canadian photography as well as painting by Canadians are not well known outside of Canada but recognition is increasing.

  Sport is a major part of today's society in Canada. Hockey is the most popular spectator sport with more participants taking part in curling. American style football and baseball are also very popular and all of these sports are played across Canada.

  1. What would be the best title of the passage?

    A. A brief introduction to Canada         B. Canadian arts, culture and sports

  C. Canadian artists                     D. Canadian arts and culture are world famous

  2. Canada has many forms of art and culture because it has ________.

    A. a long history                     B. a large area  

    C. a large population                  D. a variety of nations and immigrants

  3. Many Hollywood studios come to settle in Canada because_______.

  A. The cost in Canada is lower than that in the USA.

  B. Canada has many well known actors and directors.

  C. They want to work together with the movie producers in Canada.

  D. They want to make movies about Canada.

  4. Which group of Canadian artists are well known all over the world today?

   A. Native writers and screen writers      B. Photographers and actors

  C. Painters and writers                D. Musicians and actors, directors

  5. Which of the statements about Canada is Wrong?

  A. Canadian Arts has been much influenced by French people.

    B. Canadian people love sports very much.

    C. There are many big film-making companies in Canada.

    D. Canadian Arts and artists are becoming better known.

  【答案解析】

  1. B

  本题为加标题题目。根据全文所叙述内容可知答案为B项。A项范围太大;C项以偏概全;D项叙述错误。

  2.D

  本题为细节题。根据文中第一段第二句话可知答案为D项。

  3.A

  本题为细节题。根据文中第四段第二句话可知在美国拍电影费用太高。

  4.D

  本题为细节判断题。根据文中第二段可知native writers只是在加拿大本土名气增加;根据文中倒数第二段最后一句话可知Canadian photographers and painters现在并不是世界有名。再根据第二、三两段可知D项正确。

  5.C

  本题为推理判断题。根据文中倒数第二段内容可知A项正确;根据最后一段第一句话可知B项正确;根据对各项文化艺术形式的叙述中可知D项正确。文章第四段第一句话提到The National Film Board is the primary producer of movies in Canada.以及后面的However…可知C项叙述错误。

  (3)

  Marie Curie was a Polish physicist and chemist who lived between 1867-1934. Together with her husband, Pierre, she discovered two new elements (radium and polonium, two radioactive elements that they extracted chemically from pitchblende ore) and studied the x-rays they emitted. She found that the harmful properties of x-rays were able to kill tumors. By the end of World War I, Marie Curie was probably the most famous woman in the world. She had made a conscious decision, however, not to patent methods of processing radium or its medical applications.

  Marie Curie was born November 7, 1867 in Poland and died on July 4, 1934. Her co-discovery with her husband Pierre Curie of the radioactive elements radium and polonium represents one of the best known stories in modern science for which they were recognized in 1901 with the Nobel Prize in Physics. In 1911, Marie Curie was honored with a second Nobel prize, this time in chemistry, to honor her for successfully isolating pure radium and determining radium's atomic weight.

  As a child, Marie Curie amazed people with her great memory. She learned to read when she was only four years old. Her father was a professor of science and the instruments that he kept in a glass case fascinated Marie. She dreamed of becoming a scientist, but that would not be easy. Her family became very poor, and at the age of 18, Marie became a governess. She helped pay for her sister to study in Paris. Later, her sister helped Marie with her education. In 1891, Marie attended the Sorbonne University in Paris where she met and married Pierre Curie, a well-known physicist.

   Marie Curie contributed greatly to our understanding of radioactivity and the effects of x-rays. She received two Nobel prizes for her brilliant work, but died of leukemia, caused by her repeated exposure to radioactive material.

  1. What is the main idea of the passage?

  A. To give us a general introduction to Madame Curie.

  B. To show us how Madame Curie discovered radium.

  C. To tell us how Madame Curie developed as a scientist.

  D. To tell us how Madame Curie received two Nobel Prizes.

  2. Madame Curie was given the Nobel Prize in chemistry because_________.

  A. she discovered radium

  B. she separated pure radium and calculated its atomic weight

  C. she discovered polonium

  D. she didn’t patent methods of processing radium

  3. Which of the following statements about Madame Curie is Not True?

  A. Madame Curie made great contributions to medical science.

  B. Madame Curie was very smart and ambitious when she was a child.

  C. Madame Curie received two Nobel Prizes in physics.

  D. Madame Curie’s husband helped her a lot in her research.

  4. We can infer from the third paragraph that_________.

  ①Madame Curie got married when she was at college.

  ②Madam Curie had a great ambition when she was young.

  ③Madame Curie loved teaching more than anything else.

  ④Madam Curie must have met a lot of difficulties to get high education.

  ⑤Her father had a great influence on Madam Curie’s future career.

  ⑥Madam Curie was very smart when she was a child

  A. ①②④⑤⑥     B.②④⑤⑥    C. ②③④⑤⑥    D. ①②③④⑤

  5. Which is the right order about Madam Curie according to the passage?

  a. married Pierre       b. attended University       c. discovered radium  

  d. determined radium’s atomic weight               e. won the Nobel Prize in physics

  A. b, c, a, d, e      B. b, a, c, d, e     C. b, a, c, e, d     D. b, c, a, e, d

  【答案解析】

  1. A

  本文主要叙述了居里夫人的生平及所做的贡献。

  2. B

  本题为细节题。根据文中第三段最后一句话可知答案。

  3. C

  根据第二段内容可知居里夫人两次获得诺贝尔奖,第二次是诺贝尔化学奖。

  4. B

  本题为推理判断题。根据第一、二句话可知居里夫人非常聪明;第三句可知居里夫人的父亲对她有很大影响;第四句可知她有很大的抱负;根据第五句话可知她所遇到的困难。她当家庭教师只是由于家庭贫穷;根据最后一句话可知她在上大学期间遇到了其丈夫,但结婚不一定是在求学期间。

  5. C

  顺序为attended University—married Pierre—discovered radium—won the Nobel Prize in physics

  —determined radium’s atomic weight

  (4)

  BRISBANE—Australian Olympic chief John Coates has said Greek athlete Katerina Thanou should not be awarded the Sydney Olympics 100 metres gold medal handed back by Marion Jones.

  Jones, who this week admitted to steroid(类固醇)use in the build up to the Sydney Games, has returned the three gold medals and two bronzes she won in 2000.

  But Thanou, the silver medalist in Sydney, was herself banned for two years after she failed to appear for a drug test at the 2004 Athens Olympics.

  “I’d like to think that Katerina Thanou would not be awarded the gold medal,” Coates told the Australian Associated Press on Tuesday, “but there may be some legal difficulties for the International Olympic Committee (IOC) to overcome in order to reach that conclusion.”

  Jamaica’s Tayna Lawrence won the 100m bronze medal in Sydney behind Jones and Thanou.

  Coates also said he expected the United States Olympic Committee (USOC) to hand back the medals won by the women's 4x100m and 4x400m relay teams.

  Two of Jones’s team mates in the 4x100m team which finished third in Sydney, Torri Edwards and Chryste Gaines, have also served doping(兴奋剂)bans.

  The U.S. women’s 4x100m relay team won the gold medal ahead of Jamaica and Russia.

  “On the relays, it’s my expectation that the United States Olympic Committee will be required to also hand back the medals won by the other ladies who competed with Jones in the two relays,” Coates said.

  “That is normal practice.”

  The United States Olympic Committee (USCO) has publicly apologized to the organizers and competitors of the 2000 Sydney Games and the Australian public for Jones’s actions.

  As part of the USOC’s apology, president Peter Ueberroth promised that the U.S. would send a clean team to next year’s Beijing Olympics.

  1. What is the best title of the passage?

    A. Jones has returned the Sydney medals

    B. Thanou should not receive Sydney gold

    C. Steroid use at Sydney Olympics

  D. The U.S would send a clean team to Beijing Olympics.

  2. Thanou should not get the Sydney gold medal because________.

    A. she didn’t pass the drug test.

    B. she served doping ban at Sydney Olympics.

    C. she didn’t take the drug test at Sydney Olympics.

    D. she ran second at Sydney Olympics.

  3. Which of the following statements is True?

    A. Jones has got five gold medals at Sydney Olympics.

    B. The USCO has returned medals in the two relays.

    C. Thanou should receive Sydney gold medal.

    D. Jones also took part in the women’s 4x100m relay race.

  4. Why did Coates expect the USOC to hand back the medals won in the relay races?

    A. Because the IOC required them to do so.

    B. Because they didn’t take the first place in the relay races.

    C. Because some of the runners of the U.S served doping bans.

    D. Because they felt sorry for Jones’s actions.

  5. What would probably happen next according to the passage?

    A. Thanou would receive Sydney gold.

    B. Jamaica’s Tayna Lawrence would receive Sydney gold.

  C. Thanou wouldn’t be allowed to take part in the Beijing Olympics.

  D. Fewer or no American athletes will serve doping drugs in Beijing Olympics.

  【答案解析】

  1. B

  本文为一片体育新闻报道。新闻的标题一般出自于文章的首段或首句,后面的叙述都是围绕首段或首句的内容展开论述的。根据首段内容可知,本文应是围绕“塔努不应得到悉尼奥运会百米金牌”这一话题展开论述的。

  2. C

  本题为细节推理题。根据文中第三内容可知塔努在悉尼奥运会尚没有参加药检,故不应该得到琼斯退还的金牌。

  3. D

  本题为细节判断题。根据第二段内容可知琼斯在悉尼奥运会上得了3金2铜,故A项错误;根据文中倒数第四段可知B项错误,即美国奥委会还没有退还悉尼奥运会上获得的接力赛金牌;根据第一、三段可知C项错误;文中倒数第四段最后一句表明D项叙述正确。

  4. C

  本题为细节判断题。根据文中第六、八段可知正确答案为C项。

  5. D

  本题为推理判断题。A项为错误选项;B、C两项文中没有提到;根据文中最后一段可知D项为正确选项。

 

只给高中生用的高考APP,家长请止步!

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

百科词条:高考 阅读 英语

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×