全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考网公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解模拟训练[二]

高考英语阅读理解模拟训练[二]

来源:网络 2009-09-03 16:17:16

[标签:高考 阅读 英语]

  (1)

  Have you ever wondered why you sometimes take an almost immediate liking to a person you have just met? We often get the first impression of a people based on the color of a person’s skin or the manner in which he or she dressed. Meaning is conveyed not only by words or verbal languages but also by nonverbal communication systems, such as body behaviors.

  Nonverbal communication is important because we use the actions of others to learn about their affective emotional states .Our emotions are reflected in our posture, face, and eyes—be it fear, joy, anger, or sadness—so we can express them without ever saying a word .For this reason, most of us rely heavily on what we learn through our eyes.

  Nonverbal communication is significant in human interaction because it is usually responsible for the first impressions. More importantly, those first messages usually influence the perception(感知) of everything else that follows. Even how we select friends and sexual partners is grounded in first impressions with nonverbal communication.

  Nonverbal communication is important because it is culture-related. It is based on different beliefs, religions, values and customs in different cultures. When, where, how, and to whom people display his or her specific nonverbal behaviors is greatly affected by culture and context. Culture determines what the appropriate nonverbal behavior is. For example, feelings of friendship exist everywhere but their expression varies. It may be appropriate in some countries for man to embrace each other and for women to hold hands; in other countries these displays of affection may be shocking. Each culture has its own specific interpretation on nonverbal communication. What is acceptable in one culture may be completely unacceptable in another. One culture may determine that snapping fingers to call a waiter is acceptable; another may consider this gesture rude.

  1. What is the best title of the passage?

  A. Nonverbal communication and first impression

  B. Nonverbal communication is culture-related

  C. Nonverbal and verbal communication

  D. The importance of nonverbal communication

  2. We can know a person’s feeling through our eyes because_________.

  A. we can see a person’s feeling on his face.

  B. a person’s emotions can be reflected through eyes.

  C. a person’s feeling can be reflected through his body languages

  D. we can see a person’s feeling through his posture

  3. Which of the following statements is not True?

  A. Meaning can be conveyed both by words and body language.

  B. We can use nonverbal communication to learn about a person’s emotional states.

  C. We often get the first impression by what a person says.

  D. The first impression can affect what we will do in the following.

  4. How many reasons are mentioned in the text to show nonverbal communication is important?

  A. 2             B. 3            C. 4              D.5

  5. What can we conclude from the last paragraph?

  A. we can use different ways to express friendship

  B. each culture has its own specific interpretation on nonverbal communication

  C. snapping fingers to call a waiter is acceptable

  D. learning a country’s culture is very important.

  【答案解析】

  1. D

  根据第二、三、四段的首句可知本文所讲述的主要内容。

  2. C 

  根据文中第二段可知答案。

  3. C

  根据文中第三段可知C项错误。

  4. B

  文中二、三、四段为原因。

  5. B

  本段所举的例子都证明了B项,再则根据本段第一句也可推出答案。

  (2)

  Smiling

  People smile at times. However, the meaning of a smile in different cultures may be different. Depending on different cultures, smiling can express joy and amusement, but it can also indicate embarrassment. The following examples show this point of view:

  In an attempt to be open and friendly, people in the United States smile a lot. Every one smiles at each other, this nonverbal communication shows being friendly in the United States. However,in China, smiling is not only an expression of happiness, but also a way to avoid being embarrassed. Chinese people like smiling when they are embarrassed in order to avoid embarrassment. Smiling is a kind of good will but not sneer(嘲笑). For example: When a child falls off from a bike, the adults in China may smile, which is a kind of gentle encouragement and may not be a kind of impolite laugh.

  When a person from the United States might blush(脸红)with embarrassment or become offensive, a Chinese might blush with smile. To avoid serious misunderstanding, people who engage in intercultural communication should be able to understand the meaning of smiling appropriately. Related to the smile is the laugh. Also, different cultures have different meanings about laugh. For example, Americans can enjoy a very heartfelt belly (腹部) laugh that comes from the deepest emotions. However, most Chinese seldom laugh that way because they are thought to be silly except among close friends.

  6. We can use smile to express all of the following feelings except_________,

  A. joy and happiness   B. amusement    C. embarrassment     D. fear

  7. People often smile at each other in the United States because_________.

  A. they are very happy     

  B. they want to show they are friendly

  C. they want to hide their true feelings 

  D. they want to avoid embarrassment

  8. In China, seeing a child falls off a bike, an adult will smile in order to ________.

  A. laugh at him  

  B. avoid his own embarrassment

  C. avoid embarrassment and encourage the boy 

  D. show his politeness

  9. We can infer from the last paragraph that_______.

  A. people in China seldom laugh.

  B. Smiling is related to laugh.

  C. Americans seldom hide their true feelings.

  D. The Chinese will blush when they are embarrassed.

  10. What is mainly talked about in the passage?

  A. People smile at times.

  B. Smiling can express different feelings depending on different cultures.

  C. Americans are more open and friendly than Chinese people.

  D. The Chinese people often hide their true feelings.

  【答案解析】

  6. D

  根据第一段及常识可得出答案。

  7.B

  根据文中第二段前两句可以得出答案。

  8. C

  根据第二段最后两句可得出答案。

  9. C

  文中所举的例子可以证明C项这一表达方法。

  10. B

  本文主要叙述了中西方笑所表达的不同含义。

  (3)

  All over the world mothers and fathers teach their children manners. Other children may have manners that are not like yours. There are all kinds of manners.

  Many years ago, children who had good manners were seen and not heard. They kept quite quiet if grown-ups were talking. Today, well-mannered children have more freedom.

  Sometimes good manners in one place are bad manners in other places.

  Suppose you are a visitor in the land of Mongolia. Some friends ask you to eat with them. What kind of manners do they want you to have? They want you to give a loud “burp” after you finish eating. Burping would show that you liked your food.

  In some countries, if you give a loud burp, you are told to say “excuse me, please.”

  In many places people like to eat together. But in some parts of  Polynesia it is bad manners to be seen eating at all. People show good manners by turning their backs on others while they eat.

  What are manners like in an East African town? The people try not to see you. They are being polite. You may see a friend. He may not see you at all. If you are polite, you will sit down beside him. You will wait until he finishes what he is doing. Then he will talk to you.

  Suppose you visit a friend in Arabia. You should walk behind the other tents until you come to his tent. If you pass in front of the other tents, you will be asked into each one. The people will ask you to eat with them. And it is bad manners if you say no.

  Manners are different all over the world. But it is good to know that all manners begin in the same way. People needed ways to show that they wanted to be friends.

  11. People turn their backs on others while they eat in _______.

  A. Mongolia    B. an East African town     C. some parts of Polynesia    D. Arabia

  12. In an East African town, the people try not to see you. This is because_________.

  A. they are busy doing things      B. they don’t want to talk with you

  C. it is good manners            D. they are waiting for you to talk with them.

  13. Which of the following statements is True?

  A. In Mongolia, you should say “excuse me” when you give a burp after dinner.

  B. Children with good manners are quiet.

  C. You should not walk behind the tents in Arabia.

  D. Manners are different all over the world.

  14. Sometimes good manners in one place are bad manners in other places. Which should be supporting paragraph(s) to the idea?

  A. the fourth one     B. the fifth one     C. the sixth one   D. all of above

  15. The best title of the passage should be________.

  A. What are good manners            B. All kinds of manners        

  C. The importance of manners         D. Some good manners

  【答案解析】

  11. C

  依据第六段But in some parts of  Polynesia it is bad manners to be seen eating at all.可知答案。

  12. C

  依据倒数第三段What are manners like in an East African town? The people try not to see you. They are being polite.那么做是good manners, 是polite的行为。

  13. D

  根据文中最后一段小结可知答案。

  14. D

  文中第三段说:有时一个地方的礼貌行为在另一个地方是不礼貌的。然后四、五段以burp为例,第六段以eating为例进行说明。

  15. B

  all kinds of相当于different。文中在第一段提出:There are all kinds of manners.然后举例加以说明。

  (4)

  Football is, I believe, the most popular game in England: one has only to go to the important matches to see this. Rich and poor, young and old, one can see them all there, shouting for one side or the other.

  To a stranger, one of the most surprising things about football in England is the great knowledge of the game which even the smallest boy seems to have. He can tell you the names of the players in most of the important teams. He will tell you who he expects will win such a match, and his opinion is usually as good as that of men three or four times his age.

  Most schools in England take football seriously-much more seriously than nearly all European schools, where lessons are all very important and games are left for the children themselves. In England it is believed that education is not only a matter filling a boy’s mind with facts in the classroom: education also means the training of character; and one of the best ways of training character is by means of games, especially team games; where a boy or girl has to learn to work with others for his or her team, instead of working for oneself alone. The school therefore plans games and matches for its students. Football is a good team game. It is good both for the body and the mind. That’s why it is every school’s game in England.

  16. In passage 1, by “this” the author means ________.

  A. people often go to football games.     

  B. people, rich and poor, young and old, play football

  C. football is the most popular game in England

  D. people usually shout at each other in a football match

  17. In England school boys seem _________ about football games.

  A. not to know much         B. to know a great deal

  C. know little               D. know nothing

  18. In England, a boy’s opinion of a match is often ________.

  A. three or four times better than that of adults

  B. wore than that of adults

  C. as good as that of adults

  D. worth considering three or four times than adults

  19. In almost all European schools, lessons are_______.

  A. left for the children themselves

  B. what the children like best

  C. as important as football games

  D. considered the most important

  20. In England, education means_______.

  A. filling a boy’s mind with stories

  B. more than the teaching of knowledge

  C. the teaching of knowledge only

  D. training character by means of football games

  【答案解析】

  16. C

  文中的this指代上文第一句话。

  17. B

  本题为细节题。根据第二段第一句话可以找到答案。

  18.C

  根据第二段最后一句话可以找到答案。

  19. D

  根据最后一段可知答案。

  20. B

  根据最后一段中In England it is believed that education is not only a matter filling a boy’s mind with facts in the classroom: education also means the training of character…可知答案。

 

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×