全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考网公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解模拟训练[一]

高考英语阅读理解模拟训练[一]

来源:网络 2009-09-03 16:18:12

[标签:高考 阅读 英语]

  (1)

  One day Walt Disney had a vision. It was a vision of a place where children and parents could have fun together. The more Walt dreamed of a "magical park," the more imaginative and elaborate it became.

  The original plans for the park were on 8 acres next to the Burbank studios where his employees and families could go to relax. Although, World War II put those plans on hold. During the war, Disney had time to come up with new ideas, and creations for his magical park. It was soon clear that 8 acres wouldn't be enough.

  Finally in 1953, he had the Stanford Research Institute conduct a survey for a 100-acre site, outside of Los Angeles. He needed space to build rivers, waterfalls, and mountains; he would have flying elephants and giant teacups; a fairy-tale castle, moon rockets, and a scenic railway; all inside a magic kingdom he called "Disneyland."

  The search for the best venue for the park ended in the rural Anaheim, California with a purchase of a 160-acre orange grove near the junction of the Santa Ana Freeway (I-5) and Harbor Boulevard.

  Construction for Disneyland began on July 21, 1954, 12 months before the park was scheduled to open.

  Some 160-acres of citrus trees had been cleared and 15 houses moved to make room for the park. However, when the real designing came around, Disney met with inevitable questions. How do you make believable wild animals, that aren't real? How do you make a Mississippi paddle ship? How do you go about building a huge castle in the middle of Anaheim, California? Disney asked his movie studio staff for answers. The design of Disneyland was something never done before.   There would be four uniquely different theme parts: Adventureland, Frontierland, Fantasyland Tomorrow land. Bit by bit, Disneyland got ready for Opening Day. The staff worked around the clock to get ready.

  But opening day was a terrible disaster. Beside the terrible opening day conditions, the park did eventually pick up. By 1965, ten years after opening day, 50 Million visitors had come through the gates.

  1. The passage is mainly about___________.

  A. What visitors can enjoy in Disneyland.

  B. The difficulties Disney met in building Disneyland

  C. How Disneyland came into being

  D. A brief introduction to Disneyland

  2. Which of the following dates would probably be the opening date of Disneyland?

  A. 1953     B. 1954       C. 1955       D. 1965

  3. Which of the following statements is Not True?

  A. World War II had some influence on the building plan of the Disneyland.

  B. Disney must have met many difficulties in building Disneyland.

  C. About 50 million visitors have visited Disneyland so far.

  D. Disney was a great man with great imagination and creativity.

  4. You could see all the following things except_________ in Disney.

  A. rivers, waterfalls, and mountains    B. flying elephants and giant teacups

  C. a huge castle                    D. wild animals

  5. The underlined phrase in the last paragraph probably means _________.

  A. collect      B. improve     C. find       D. open                              

  【答案解析】

  1.C

  本题主要介绍了迪斯尼乐园是如何建成的展开论述。A、B两项片面,D项范围太大。

  2.C

  根据倒数第三段和最后一段最一句话可以得出答案。

  3.C

  根据最后一段最一句话可以得出答案。

  4.D

  根据倒数第二段:How do you make believable wild animals, that aren't real? 这一句话可以得出答案。

  5.B

  根据上下文语境可以推出pick up此处应为“好转;改善”的意思。 

  (2)

  Ocean Park Hong Kong is a theme park in the Southern District of Hong Kong Island. The park was built with donations from the Royal Hong Kong Jockey Club (now Hong Kong Jockey Club) and opened on 10 January 1977. The park is operated by Ocean Park Corporation, which is a statutory(法定的)department. It offers affordable marine animal education and entertainment and is a private organization for commercial purposes.

  In the early operation of the park, the main sources of income for the park were the ticket prices and the funding from the Jockey Club. Since the ticket price was low, most of the time Ocean Park was operating under deficit(财政赤字). In 1 July 1987, the government established a 200 million trust from the funding of Jockey Club, under the Ocean Park Corporation Ordinance. This separated Ocean Park from Jockey Club and became a non-profit organization; it needs to be responsible for its own income and was allowed to use commercial means to operate the park.

  Since it was permitted to use commercial means to operate, it gradually raised its ticket price and the deficit turned into profit. In 1992, 3 million visitors visited the park. Since 1998, the East Asian financial crisis(经济危机), aging attractions, and the passing away of the killer whale; the park recorded a deficit for a couple years. Although it was allowed to host 2 pandas in 1999, the number of visitors did not go up and Ocean Park was forced to close its water attractions and the "Old Village" attraction and turned to bring in more rides in an attempt to capture the youth demand. Together with the opening up of mainland visitors under the Individual Visit Scheme, Ocean Park recorded an astonishing 4 million visitors in the year 2004-2005, the highest since the park opened.

  In March 2005, Ocean Park made its redevelopment plan. On 23 November 2006, Ocean Park held a groundbreaking ceremony for its redevelopment

  6. At the beginning, Ocean Park Hong Kong _________.

  A. was built with the money from the government

  B. was operated by Ocean Park Corporation

  C. was a great success once it was opened

  D. mainly got income from the ticket prices and donations

  7. According to the passage, Ocean Park Corporation _________.

  A. belongs to Hong Kong Jockey Club

  B. is an official organization

  C. is a non-profit organization

  D. can not use commercial means to operate

  8. How many deficits the Ocean Park experienced so far?

  A. 1       B.2        C. 3         D. 4

  9. Ocean Park Corporation took all of the measures to overcome the deficits except _________.

  A. raise ticket price                   B. close some attractions

  C. try to attract young customers        D. host 2 pandas

  10. Which of the following statements is Wrong?

  A. Ocean Park Hong Kong is a theme park.

  B. Ocean Park Hong Kong has taken on a new look since 2005.

  C. The East Asian financial crisis didn’t have any influence on Ocean Park.

  D. At present, Ocean Park Hong Kong also attracts many mainland customers.

  【答案解析】

  6.D

  根据第二段第一句话可以看出D项为正确答案。

  7.C

  根据第二段This separated Ocean Park from Jockey Club and became a non-profit organization可以看出C项为正确答案。

  8.B

  本文一共提到两次香港海洋公园所遇到的危机。一是开业初期,二是东南亚经济危机期间所遇到的。

  9.B

  B项是迫于无奈而做出的一种选择。

  10.C

  根据文章第三段可以得出答案。

  (3)

  Disney’s cartoon, Finding Nemo, tells a touching story of a father called Martin and his son Nemo.

  Martin loses his wife and an entire family of unhatched eggs to a huge shark. Only one fish egg remains, Nemo. Martin promises his dead wife that he will protect his young son at any cost. So, Martin becomes fearful of almost everything in the ocean. That makes him over protective-he hopes to keep his kid safe from the challenges that life presents. Martin’s nagging(唠叨)makes Nemo feel that he doesn’t need his dad telling him what to do.

   So on his first day of school, Nemo and some friends swim to the edge of their coral reef, a place Martin always thinks is very dangerous. When Martin shouts at Nemo come back, Nemo refuses to listen to him and swim out to a boat in the distance. Suddenly, he gets caught by some divers. So begins Martin’s journey to find Nemo, who ends up in an aquarium in an office in Australia. Soon the worried father runs into Dory, a forgetful blue fish, who helps Martin find his son. Meanwhile, Nemo misses his father terribly. He soon hears that he will be given to an eight-year-old girl who likes to kill fish.

  Can Martin find his son before it is too late?

  Finding Nemo is a physical and mental journey. Martin overcomes his shyness and anxieties and Nemo discovers his own and his father’s hidden strengths. It celebrates the relationship between fathers and their sons.

  The cartoon paints a sea world that is alive with color. All the characters are very human-like and have their own personalities.

  Finding Nemo was released in the US on may 30, earning about US $70.6 million in just three days, it has set a new opening records for a cartoon.

  11. What is the passage mainly about?

  A. How a father finds his son.

  B. How to get home when getting lost.

  C. A brief introduction to a cartoon film.

  D. The love between a father and his son.

  12. Which of the following statements is True according to the second paragraph?

  A. Martin’s wife and most of his children died because of disease.

  B. Martin is a coward(胆小鬼)that he is afraid of everything.

  C. Nemo has grown up and doesn’t need his father’s protection any longer.

  D. Martin loves his son so much that he becomes so protective.

  13. It can be concluded according to the cartoon that ________.

  A. Nemo has a wonderful journey after leaving his father.

  B. Martin has met a lot of difficulties finding his son.

  C. Nemo is really independent after leaving his father.

  D. Nemo never needs any protection from his father.

  14. What is the theme of the cartoon?

  A. We should always listen to our parents.

  B. Parents should let their children have an independent life.

  C. Parent should take care of their children in case they get lost.

  D. Parental love is the greatest love in the world.

  15. In which section of a newspaper can you probably find this article?

  A. Entertainment    B. News     C. Society       D. Advertisement                                  

  【答案解析】

  11.C

  根据最后一段可知本文是一部卡通电影的简要介绍。

  12.D

  根据第二段中Martin becomes fearful of almost everything in the ocean. That makes him over protective-he hopes to keep his kid safe from the challenges that life presents.可以得出答案。

  13.B

  根据到数第三段可以得出答案。

  14.D

  根据倒数第三段最后一句话可以得出答案。

  15.A

  本文是一部卡通电影的介绍,肯定会出现在报纸的娱乐版上。

  (4)

  Probably you have seen photos of the Grand Canyon(峡谷), the great valley in the desert country of Arizona. But you must go there yourself to feel its true size and beauty. The Grand Canyon is one of the greatest natural wonders of the world

  The Colorado River formed the Grand Canyon over millions of years. Slowly, the river cut down through hard rock. At the same time, the land was rising. Today the canyon is 1.5 kilometers and 445 kilometers long. The oldest rocks at the bottom of the canyon are more than 1 billion years old. The width varies from about 200 meters to 29 kilometers across. The rim or top of the canyon is about 2,300 meters above sea level on the South Rim, and about 3,000 meters on the other side. As a result, there are different kinds of plants and animals on opposite sides of the canyon. The South Rim is dry desert country. The North Rim has tall forests.

  The canyon looks different at different times of day, and in different seasons and weather. At sunrise and sunset the red, gold, brown and orange colors of the rocks are especially clear and bright. In winter, the canyon is partly covered with snow.

  The view from the South Rim of the Grand Canyon is the best. Most visitors come here and stay in campgrounds or hotels. Every point along the canyon’s edge offers a different view.

  The North rim of the Canyon is quieter. It takes all day to drive there from the South Rim because there is only one bridge across the Colorado River. On the way, you go through Navado Indian lands, and a colorful pink desert called “The Painted Desert”.

  16. The best way to feel the true beauty of the Grand Canyon is to________.

  A. see its photographs            B. listen to the report about it

  C. watch its introduction on TV    D. go there yourself and visit it

  17. According to the second paragraph, ________.

  A. the Grand Canyon has a short history      

  B. its size never changed in the history

  C. the Grand Canyon was formed by the earthquake 

  D. You can enjoy different scenery on different sides of the canyon

  18. The scene the canyon is ________.

  A. various depending on different time and places

  B. the same    

  C. various depending on different time

  D. various depending on different places

  19. If you want to visit the North Rim from the South Rim, you________.

  A. can go there in many directions

  B. won’t spend much time on the way

  C. can visit The painted Desert on the way

  D. needn’t go across any bridges

  20. If you want to have a visit to the Grand Canyon, you’d better go to _______.

  A. the North Rim                  B. the South Rim

  C. the bottom                     D. Navado Indian Lands

  【答案解析】

  16.D

  根据第一段But you must go there yourself to feel its true size and beauty.可知答案。

  17.D

  根据第二段中最后三句话可以得出答案。

  18.A

  根据第三、四、五段可以得出答案。

  19.C

  根据最后一段可以得出答案。

  20.B

  根据倒数第二段第一句话:The view from the South Rim of the Grand Canyon is the best.可以得知答案。

 

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×