全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考网公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解专题训练[7]

高考英语阅读理解专题训练[7]

来源:网络 2009-09-03 16:19:50

[标签:高考 阅读 英语]

  (一)

  London Summer School in Classics

  Dates

  The London Summer School in Classics 2008 will be held at King’s College London. It will run from 8th July until 17th July. Applications close on 2nd June, 2008.

  For an application form, please download either the 2-page PDF or the word format document from the foot of the page.

  If you have any problems downloading the application form or any questions, please contact: London Summer School in Classics, King’s College London.

  Tel: 020 7848 2299

  Fax: 020 7848 2545

  Organization

  The school is organized by the colleges of the University of London. The summer school offers eight days of intensive teaching in Greek and Latin. There are four language classes each day as well as lectures and a debate, between 10:30 am and 4:30 pm. The course is not residential (提供住宿的), and there is no teaching during the weekend of 12th to 13th July.

  The fee is £85.00. Travel grants (旅行补助金) are available as a contribution to your travel costs, but may not cover all your expenses. The travel grants are arranged during the summer school.

  Teaching is generally in groups of 12-15 people and it, as far as possible, comprises (包含) of students of roughly the same level of experience. The style of teaching is friendly, but demanding: a lot of work is expected from students during the school, but they usually find the whole experience both stimulating and valuable. Some classes concentrate chiefly on reading, while others offer a mixture of grammar and translation practice. Our tutors include some of the most experienced and talented teachers of Classics in the London area and beyond.

  The Summer School in Classics caters for a wide range of interests and for both school & university students as well as those who wish to learn Greek or Latin, or to revive their knowledge of the languages. Our principal concern is to provide a thorough program of language learning in a lively university environment.

  1. To join in the school, you have to apply before ________.

  A. 8th July, 2008    B. 2nd June, 2008

  C. 17th July, 2008    D. 13th July, 2008

  2. As a student of the school, you are probably asked to _______.

  A. do a lot of reading in Greek and Latin

  B. learn the grammar of Greek and Latin only

  C. do some translation work only

  D. speak Greek and Latin with experienced teachers

  3. What is the London Summer School in Classics most concerned about?

  A. Providing a stimulating experience for students.

  B. Promoting students to develop a wide range of interests.

  C. Teaching students languages in a lively environment.

  D. Improving students’ level of debating in the argument.

  4. Which is one of the teaching ways of the school?

  A. Student groups consist of the same level students strictly.

  B. Students needn’t do any work in the class.

  C. Students learn Greek and Latin by listening to teachers all day.

  D. Students are generally divided into groups of 12-15.

  5. Which of the following can we know from the passage?

  A. The fee is £85, including the travel costs.

  B. Students needn’t go to class on 12th and 13th July.

  C. People should fill in two application forms.

  D. People can contact the school by phone or email.

  (二)

  Buckminster Fuller once said, “The minute you choose to do what you really want to do, it’s a different kind of life.” If you want to live abundantly, decide what you really want and figure out a way to do it. Be clear and live with intent (意向).

  You may have heard of Fred Lebow. He complained to his doctor that he lacked energy. His doctor advised him to take up running. He fell in love with it! He was 39 years old when he entered his first race.

  Fred joined the New York Road Runners Club and organized New York City’s first marathon race. But what Fred truly wanted to do was to bring people together. He believes that anybody should be able to run — people of all ages and of any country.

  Not everyone in New York was excited about people running through their neighborhood. A youth gang warned him that nobody had better run through their turf. “That’s great,” Fred said. “I need someone to protect the runners in your area, and you look like just the fellows to do it.” He

  gave them each a hat, shirt and jacket and that year, when the marathon went through their neighborhood, these young men proudly guarded the runners along their way.

  Fred decided what was truly important to him and he found a way to do it. He lived with intent. That single decision made his life remarkably different.

  As one sports writer said, “Fate handed him a short race. With his goal, with his love of life, Fred turned it into a marathon.”

  Fred would say that it’s not about how long you live, but how you run the race of life.

  6. The purpose that Fred Lebow organized New York City’s first marathon race was _____.

  A. to be popular with people

  B. to display his true love for sports development

  C. to drive away his loneliness in the running

  D. to get more people together

  7. Which word in the passage is the closest in meaning to the underlined word “turf”?

  A. Neighborhood. B. Way. C. Decision. D. Race.

  8. What’s the best title for this passage?

  A. Determination guarantees you a success.

  B. The race of life with intent.

  C. Nothing is impossible in one’s life race.

  D. The benefits of taking up running.

  【答案与解析】

  1. B。结合文中的“Applications close on 2nd June, 2008.”可知B项正确。

  2. A。根据倒数第二段中的“Some classes concentrate chiefly on reading …”可知A项正确。

  3. C。根据文章最后一句可知C项符合。

  4. D。根据文中的“Teaching is generally in groups of 12-15 people …”可知D项正确。

  5. B。根据文章中的“… there is no teaching during the weekend of 12th to 13th July”可知12号和13号这两天没有课,因而可推出B项正确。

  6. D。根据第三段中的最后两句可知D项符合。

  7. A。根据上下文可知第四段中“... running through their neighborhood”和“... run through their turf”意思相同。

  8. B。最后一段与第一段的最后一句话前后照应,点明了本文的主题,所以正确答案为B

 

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×