全国

热门城市 | 全国 北京 上海 广东

华北地区 | 北京 天津 河北 山西 内蒙古

东北地区 | 辽宁 吉林 黑龙江

华东地区 | 上海 江苏 浙江 安徽 福建 江西 山东

华中地区 | 河南 湖北 湖南

西南地区 | 重庆 四川 贵州 云南 西藏

西北地区 | 陕西 甘肃 青海 宁夏 新疆

华南地区 | 广东 广西 海南

  • 微 信
    高考

    关注高考网公众号

    (www_gaokao_com)
    了解更多高考资讯

  • 家长帮APP
    家长帮

    家长帮APP

    家庭教育家长帮

    iPhone Android

高考知识点语文 | 数学 | 英语 | 物理 | 化学 | 生物 | 地理 | 历史 | 政治
您现在的位置:首页 > 高考总复习 > 高考知识点 > 高考英语知识点 > 高考英语阅读理解专题训练[1]

高考英语阅读理解专题训练[1]

来源:网络 2009-09-03 16:24:23

[标签:高考 阅读 英语]

  (一)

  Health experts have long worried about the increasing rate of obesity in kids. It’s an important concern: Being weight or obese during childhood can lead to serious problems normally seen in adults, such as diabetes and high blood pressure. Poor diets and a lack of exercise are usually the causes. But would you ever have imagined there might be a connection between the bacteria that lived in your guts (内脏)when you were a baby and the chance that you would become overweight?

  Scientists in Finland recently found just such a link. In a recent study, they showed that overweight kids had different species of bacteria living in their guts.

  You probably think of bacteria only as germs that can make you sick. While it’s true that some bacteria can make people ill, your body actually depends on some types of bacteria to help you digest food and extract nutrients from it. These “good” bacteria live in your guts, where they process the food you eat.

  Human babies get these bacterial helpers from their moms. When a baby is born, some of the bacteria in the mother move into the baby’s body. Growing babies get additional “good” bacteria from the milk their mothers produce. And it turns out the bacteria might play an important role in regulating weight just six years later.

  So how could these bacteria affect weight? The researchers still haven’t tested that question, but future tests might lead to an answer.

  1. The “link” in Paragraph 2 refers to the relationship between _______.

  A. bacteria and the chance of being overweight

  B. obesity and diabetes

  C. diets and the chance of being overweight

  D. bacteria and exercise

  2. Which of the following is NOT the function of “good” bacteria?

  A. Helping to digest food.

  B. Helping to take nutrients from food.

  C. Helping to regulate weight.

  D. Making a person ill.

  3. The purpose of writing this passage is to _______.

  A. introduce the role of bacteria in children’s weight

  B. analyze the influence of obesity on kids

  C. give advice on how to lose weight quickly

  D. explain the function of bacteria in foods

  (二)

  One event that helps educate young people about things they can do for others is National Youth Service Day (NYSD). Every year on this day, organizations all over the country celebrate young volunteers, educate young people about how they can help their country, and invite them to participate in service projects. Former Secretary of State Colin Powell said, “National Youth Service Day honors young volunteers and is an invitation to others to join hands and do our part as Americans.”

  Founded in 1988, NYSD originally took place on a Tuesday. Now the event lasts from Friday until Sunday so that more people can participate in it. More than 200 organizations work together to create thousands of projects each year. Millions of young people across the United States take part in these service projects.

  Long before the event, people, community groups, schools, and nonprofit organizations think of ways to meet their communities’ needs. Then, they plan projects for young volunteers. Projects include bringing food to hungry people, tutoring younger children and helping senior citizens. During the event, young people from the community do things like planting neighborhood gardens and cleaning up local parks.

  The organizations that contribute to NYSD believe that volunteering and community service are important activities for people of all ages, but especially for young people. Young people who volunteer are more likely to do well in school, vote, and contribute to charities. More important, they help other people and make the world a better place for everyone.

  4. The aim of National Youth Service Day is to _______.

  A. educate young people on responsibility

  B. invite young people to meet each other

  C. encourage young people to serve others

  D. celebrate the growth of young people

  5. On National Youth Service Day, young volunteers will _______.

  A. do some cleaning in public places

  B. prepare food for hungry people

  C. plant vegetables and fruit

  D. help old people to learn

  6. The purpose of writing this passage is to _______.

  A. warn young people not to affect their schooling during volunteering

  B. keep a record of how young people celebrate their festival

  C. introduce an event — National Youth Service Day

  D. advise young people to be cooperative when volunteering

  (三)

  A traveler was passing through a desert on a hot day. He was tired, feeling thirsty and hungry. At least, he needed a shady spot to rest for a while. A big leafy tree came into view at some distance away. He felt glad and said to himself, “Had I water to drink, now.” Yes, he found a glass full of cold water on the ground right in front of him. Then, he wished, “Had I something to eat right here.” Immediately, a variety of dishes appeared before him. He was under the shade of Kalpa-Vriksha — a magical tree. Whoever was under it would have whatever he wished for!

  The traveler enjoyed the delicious food. He felt drowsy. He wished for a nice bed. It was granted. He stretched himself comfortably on the soft mattress. He hoped that someone would massage (按摩) his feet. Yes, a young lady appeared. She started massaging his feet and legs.

  He now started thinking differently. “How can things happen like this? Is it some kind of a trick played by a magical demon (魔鬼)?” he doubted. Oh, a true demon appeared in place of the nice lady! Within no time the demon started leaping at him, with his mouth wide open. The frightened traveler took to his heels and ran away.

  7. What will happen if you sit under the magical tree?

  A. You will get what you want.

  B. You will marry a young girl.

  C. You will meet a demon.

  D. You will get rid of all your trouble.

  8. The underlined word “drowsy” in the second paragraph means “_______”.

  A. hungry

  B. sleepy

  C. thirsty 

  D. cold

  9. How many wishes did the traveler make?

  A. 3

  B. 4

  C. 5 

  D. 6.

  【答案与解析】

  1. A。从第一段的最后一句可知答案是A。

  2. D。D项不属于“good” bacteria的作用。

  3. A。本文作者主要介绍了bacteria对于孩子体重状况所起的作用,因此A项符合作者意图。

  4 C。从第一段引用的美国前国务卿的话可以看出。

  5. A。从第三段的最后两句可知答案选A。

  6. C。本文主要介绍了美国的青年志愿者节,因此C项正确。

  7. A。由文章第一段的最后一句话可知人们只要坐在这棵树下,就可以得到自己想要的东西。

  8. B。结合后面的“He wished for a nice bed”他想要一张床可知这里表示“困倦的”。

  9. B。文章中提到的水,食物,床和按摩的女子都是他的愿望,故B正确

 

收藏

高考院校库(挑大学·选专业,一步到位!)

高校分数线

专业分数线

热门专题

高考网
  • 自主命题
  • 统一命题
课程放送
×